Glas vervangen voor polycarbonaat

Een glazen terrasoverkapping heeft een mooie en luxe uitstraling. Een aluminium terrasoverkapping met gelaagd glas geven de constructie bovendien extra stevigheid. Ook heeft een terrasoverkapping met glas een geluiddempende werking. Daarnaast zorgt een glazen overkapping voor goede lichtinval in de ruimte. Verder heeft een glazen overkapping een lage mate van onderhoud. Ook in uw tuin onder de aluminium terrasoverkapping kan glas gehard uitstekend gebruikt worden voor als een glazen schuifwand.

Glazen overkapping

Wilt u echter een lichtere constructie en toch een sterk en goed isolerend materiaal. Een uitstekend alternatief voor de dak beglazing van de overkapping zijn polycarbonaat platen. Tot slot is een glazen overkapping is ook vaak een stuk duurder dan een polycarbonaat terrasoverkapping.

Wat is een goede vervanger voor glas?

Polycarbonaat is een uitstekende vervanger voor glas. Polycarbonaat is extreem slagvast, het is tot 250 keer sterker dan glas. Een ander bijkomend voordeel is dat de platen bestendig zijn tegen hoge temperaturen, onbrandbaar en brandwerend zijn. Ook is dit type materiaal tot vijftig procent lichter dan regulier glas, daarom wordt polycarbonaat veel gebruikt als veiligheidsbeglazing.

Het is daarnaast ook niet zomaar mogelijk om polycarbonaat platen te laten vervangen door glasplaten. Dit omdat de constructie vaak in eerste instantie berekend is voor de polycarbonaat platen, welke lichter zijn dan de glasplaten. Daarnaast zijn de glasplaten vaak minder breed dan de polycarbonaat platen, hier dient u ook rekening te houden bij het vervangen van de polycarbonaat platen.

Onderhoud van polycarbonaat 

Het nadeel van polycarbonaat is dat het gevoeliger is voor krassen in vergelijking met glas. Hier dient u rekening te houden bij het schoonmaken van de polycarbonaat platen. Verder is het aan te raden om de platen goed te onderhouden. Hiermee wordt de levensduur van het materiaal verlengd en behoudt het een frisse uitstraling. Zo heeft u langer plezier van uw polycarbonaat platen. Hier leest alles over het schoonmaken van de polycarbonaat platen!

Succes!

Ga jij aan de slag met het vervangen van glas voor polycarbonaat? Bij vragen of behoefte aan meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder! 

Telefoon: 0630705500

Email: info@hiddinkbouwservice.nl