Polycarbonaat platen zagen

Polycarbonaat is een sterke en lichte thermoplast die vaak wordt gebruikt in de bouw. Het komt ook voor in verschillende soorten kunststoffen. In deze blog leggen we uit of je polycarbonaat platen kunt zagen en hoe je dat doet. 

Polycarbonaat zagen met decoupeerzaag of cirkelzaag?

Voor het zagen van de polycarbonaatplaten kan een cirkelzaag of decoupeerzaag worden gebruikt. Als u grotere lengtes polycarbonaat wilt zagen, is een cirkelzaag de moeite waard.

Welk zaagblad voor het zagen van polycarbonaat?

Als u een decoupeerzaag gebruikt, kunt u zagen met hetzelfde blad dat u voor hout gebruikt. Gebruik een zaagblad met fijne vertanding, bijvoorbeeld een zaagblad voor metalen. Wanneer u gebruik maakt van een cirkelzaag wordt aanbevolen om gebruik te maken van zaagblad met fijne vertanding. Bij Hiddink Bouwservice wordt gebruik gemaakt van een Festool invalzaag met Trespa® zaagblad.

Hoe zaagt u de polycarbonaat platen

Door de eigenschappen van polycarbonaat zal het niet snel barsten of breken rond de zaagsnede. De polycarbonaat plaat zal niet splinteren, maar tijdens het zagen komt er waarschijnlijk zaagsel in de kanalen terecht. U kunt dit gemakkelijk oplossen door een luchtspuit te gebruiken. Met de luchtspuit kunt u de kanalen eenvoudig droog en schoon spuiten. 

Tot slot de polycarbonaat platen afplakken en de platen zijn klaar voor gebruik! Wilt u de polycarbonaat platen schoonmaken? Dan leest u hier alles over het schoonmaken van de polycarbonaat platen!

Succes!

Ga jij aan de slag met het zagen van polycarbonaat? Bij vragen over onze polycarbonaat platen neem gerust contact op. Wij helpen je graag verder!

Telefoon: 0630705500

Email: info@hiddinkbouwservice.nl